Bloemen betekenissen > Zonnebloem

ZONNEBLOEM

Zonnebloem ook wel helianthus

De zonnebloem, ook wel bij de wetenschappelijke naam helianthus genoemd (helios = zon en anthos = bloem), komt uit Centraal en Zuid-Amerika. Toen de middeleeuwen op hun eind liepen kwam de zonnebloem met Spaanse veroveraars naar Europa.


Betekenissen zonnebloem

De betekenissen van de zonnebloem hebben allen een link met ‘warme gevoelens’, namelijk: betrokkenheid, geluk, toewijding of adoreren, bewondering en een lang leven. Grappig feit: zie je een veld met zonnebloemen, dan zullen die hun ‘kopjes’ zich richting zon gedraaid hebben. Een mooi bloemencadeau dus, die zonnebloem!


Zonnebloem was nuttig

Toen de zonnebloem net in Europa was, werd deze vooral als een nuttige bloem beschouwd. Ook nu kennen we allemaal wel de zonnebloempitten en de zonnebloemolie. Ook toen werden de zaden gegeten en de olie gebruikt bij het klaarmaken van eten. Toch diende de bloem niet alleen nuttige doeleinden. Er waren namelijk Inca’s die de zonnebloem vereerden. Van hun hand zijn veel religieuze afbeeldingen van de zonnebloem gevonden in oude tempels. Daarnaast werden er wel een schaal met zonnebloempitten bij een grafzerk gezet. Ook zag je wel priesters met afbeeldingen van de zonnebloem, vaak in goud. Tijdens de kunstperiode die we wel het Impressionisme noemen, werd de zonnebloem op een andere manier belangrijk. De bloem werd veel geschilderd en er werd volop over gedicht. Een veelzijdige bloem dus.


Zonnebloem zomerbloem

De zonnebloem is een zomerbloem die tegenwoordig eigenlijk symbool staat voor de zomer. Een grote vaas met langstelige zonnebloemen erin brengt het zonnetje dan ook bij je in huis.


Verzorging van zonnebloemen

Schuin afsnijden. Niet teveel water in de vaas om te voorkomen dat stelen snotterig worden en het water vervuilen.

WEBSHOP

U kunt bij ons ook online bloemen bestellen en eenvoudig betalen met iDeal. Hieronder staan een aantal voorbeelden. Bekijk onze webshop voor meer mogelijkheden.

NAAR DE WEBSHOP

bloemen en boeketten nijmegen

boeket vanaf €19,95

BESTEL
bloemen en boeketten nijmegen

boeket vanaf €24,95

BESTEL
droogbloemen en boeketten nijmegen

boeket vanaf €24,95

BESTEL
bloemen en boeketten nijmegen

Boeket vanaf €49,95

BESTEL

CONTACTGEGEVENS

Bloemsierkunst Krayenhoff
Krayenhofflaan 32
6541 PT Nijmegen

T: 024 3775305
E: info@krayenhoff.nl

webshop:
www.bloemenbezorgennijmegen.nl

OPENINGSTIJDEN:

Maandag:
Dinsdag t/m vrijdag:
Zaterdag:
9.00 u tot 18.00 u
8.30 u tot 18.00 u
8.30 u tot 17.00 u

OPENINGSTIJDEN:

Maandag:
9.00 u tot 18.00 u

Dinsdag t/m vrijdag:
8.30 u tot 18.00 u

Zaterdag:
8.30 u tot 17.00 u