Bloemen betekenissen > Tulp

TULP

Tulpen bij Bloemsierkunst Krayenhoff

Tulpen vindt u ieder jaar weer bij ons in de winkel, ongeveer van december/januari tot april. Boeketten van enkel tulpen en boeketten waar tulpen onderdeel van zijn. Tulpen geuren niet, maar zijn wel heel decoratief. Of u ze dus koopt voor uzelf of voor een ander: de tulp is een bloem om blij van te worden!


Tulp symbool voor Nederland

De tulp staat symbool voor Nederland denken veel buitenlanders en wij Nederlanders eigenlijk ook. Wist u echter dat de tulp voor oorsprong uit het Verre Oosten afkomstig is? De tulp ging via landen als Iran en Afghanistan naar Turkije en kwam via handelaren naar Europa toe. Pas in 1593 werd de tulp in ons land geïntroduceerd. Het werd al gauw een statussymbool en mensen betaalden duizenden guldens voor de bollen van de tulp. Die bijzondere status hield de tulp bijna 100 jaar. Heden ten dage is de tulp nog altijd een van de grootste exportproducten van Nederland.


Veel tulpensoorten

Tulipa is de naam van het plantengeslacht waarbij de tulp hoort. Er zijn veel tulpensoorten en –kleuren. Dat komt onder andere doordat de tulp makkelijk muteert, ook zonder dat de menselijke hand eraan te pas komt. Het aantal soorten is gigantisch en groeit nog ieder jaar. Enkele varianten:

De naam van de tulp is afgeleid van tulipan. Dat betekent tulband. Dit is ontstaan door Sultans uit Perzië die de tulp als statussymbool op hun tulband hadden staan.

Verzorg uw tulpen

Hoe verzorgt u uw tulpenboeket het beste? De stelen van tulpen zijn heel zacht en kunt u daardoor goed schuin aansnijden voordat u ze in de vaas zet. De tulpenstelen groeien snel en vaak wat krom; soms zult u uw boeket tulpen dus opnieuw moeten aansnijden en herschikken. Het blad van de tulp ligt om de steel heen. Verwijder hiervan zoveel als u mooi vindt. Dit blad gaat niet snel rotten in het water, zoals veel ander bloemblad doet. Zet de tulp in kraanwater op kamertemperatuur in een schone vaas en zorg dat uw tulpenboeket niet op een warme plek of bij fruit in de buurt staat. Daarvan houdt de tulp evenmin als andere bloemsoorten dat doen.


Betekenis kleur bij tulpen

Welke betekenis heeft een kleur bij tulpen?

Rode tulp: er is een legende over de tulp die vermeldt dat een rode tulp ontstond uit bloed van een prins die zelfmoord pleegde omdat zijn geliefde was vermoord. De rode tulp staat daarom voor perfecte liefde.

Gele tulp: de gele tulp zou voor vrolijkheid staan.

Witte tulp: vraagt u iemand om vergeving of vergeeft u iemand, dan is de witte tulp een toepasselijke bloem.

Verschillende kleuren tulpen: geeft u een boeket met allerlei kleuren tulpen, dan staat dat voor elegantie.

WEBSHOP

U kunt bij ons ook online bloemen bestellen en eenvoudig betalen met iDeal. Hieronder staan een aantal voorbeelden. Bekijk onze webshop voor meer mogelijkheden.

NAAR DE WEBSHOP

bloemen en boeketten nijmegen

boeket vanaf €19,95

BESTEL
bloemen en boeketten nijmegen

boeket vanaf €24,95

BESTEL
droogbloemen en boeketten nijmegen

boeket vanaf €24,95

BESTEL
bloemen en boeketten nijmegen

Boeket vanaf €49,95

BESTEL

CONTACTGEGEVENS

Bloemsierkunst Krayenhoff
Krayenhofflaan 32
6541 PT Nijmegen

T: 024 3775305
E: info@krayenhoff.nl

webshop:
www.bloemenbezorgennijmegen.nl

OPENINGSTIJDEN:

Maandag:
Dinsdag t/m vrijdag:
Zaterdag:
9.00 u tot 18.00 u
8.30 u tot 18.00 u
8.30 u tot 17.00 u

OPENINGSTIJDEN:

Maandag:
9.00 u tot 18.00 u

Dinsdag t/m vrijdag:
8.30 u tot 18.00 u

Zaterdag:
8.30 u tot 17.00 u