Bloemen betekenissen > Pioen

PIOEN ROZEN

U kent de pioenroos, ook vaak pioen genoemd, vast wel. Ondanks de naam ‘pioenroos’ is deze bloem geen roos. Deze bloem valt onder de Paeoniaceae-familie.


Van lelijk eendje tot zwaan

Het lijkt niet voor niets dat aan de pioenroos symbolische betekenissen als weelderigheid en overdaad worden verbonden. Er zijn niet veel planten die zulke indrukwekkende bloemen tevoorschijn toveren. In de knop is de pioenroos eigenlijk maar een lelijk eendje al straalt de plant wel kracht uit. Zodra de bloei doorzet, zorgt de pioen voor een grote verrassing. De ongelooflijke hoeveelheid zachte blaadjes werkt betoverend! Het is misschien ook daarom dat de pioenroos wordt beschouwd als teken van geluk, voorspoed en bloeiende romantiek.


Veel variaties

De pioenroos is in veel variaties verkrijgbaar. Er zijn relatief simpele maar mooie enkelbloemige soorten, maar ook imponerend rijke pioenen. Ook de geur varieert. De ene pioen geurt zoet als honing, terwijl anderen een citrusachtige lucht verspreiden en weer anderen doen denken aan het aroma dat rozen afgeven.


Wanneer is de pioen te koop

Wanneer de pioenroos verkrijgbaar is, is erg afhankelijk van het weer. Over het algemeen echter is de prachtige pioen in mei en juni verkrijgbaar. Dan bloeit ze het mooist! In onze online bloemenwinkel vind je uiteraard diverse boeketten zodra het seizoen is aangebroken!


Verzorging van pioenen

Snij een stukje van de steel af en zet de bloemen op schoon water met snijbloemenvoedsel. Voeding wordt uiteraard geleverd bij de boeketten die worden bezorgd en die u bij ons koopt. Ververs het water na 3 dagen en voeg nieuwe voeding toe. Vraag eventueel extra voeding aan uw bloemist.

WEBSHOP

U kunt bij ons ook online bloemen bestellen en eenvoudig betalen met iDeal. Hieronder staan een aantal voorbeelden. Bekijk onze webshop voor meer mogelijkheden.

NAAR DE WEBSHOP

bloemen en boeketten nijmegen

boeket vanaf €19,95

BESTEL
bloemen en boeketten nijmegen

boeket vanaf €24,95

BESTEL
droogbloemen en boeketten nijmegen

boeket vanaf €24,95

BESTEL
bloemen en boeketten nijmegen

Boeket vanaf €49,95

BESTEL

CONTACTGEGEVENS

Bloemsierkunst Krayenhoff
Krayenhofflaan 32
6541 PT Nijmegen

T: 024 3775305
E: info@krayenhoff.nl

webshop:
www.bloemenbezorgennijmegen.nl

OPENINGSTIJDEN:

Maandag:
Dinsdag t/m vrijdag:
Zaterdag:
9.00 u tot 18.00 u
8.30 u tot 18.00 u
8.30 u tot 17.00 u

OPENINGSTIJDEN:

Maandag:
9.00 u tot 18.00 u

Dinsdag t/m vrijdag:
8.30 u tot 18.00 u

Zaterdag:
8.30 u tot 17.00 u