Bloemen betekenissen > Hyacint

HYACINTEN

Hyacinten en lente associëren wij vaak met elkaar. Dat komt omdat de hyacint een van de vroegst bloeiende, vrolijk gekleurde geurplanten is. De heerlijke geur en de bloemetjes van zo’n twee centimeter die dichte bloemtrossen vormen van 15 tot 20 cm lengte maken de hyacint tot een populaire bloem. Dat ze tot wel drie weken kunnen bloeien, draagt bij aan die populariteit.


Hoe komt hyacint aan zijn naam?

Hyacintus is een Latijnse afleiding van de Griekse naam Hyakinthos. Volgens mythe is de hyacint afkomstig uit het bloed en vernoemd naar prins Hyakinthos. Zonnegod Apollo was verliefd op deze prins, maar tijdens een spel discuswerpen wordt Hyakinthos dodelijk getroffen. Uit zijn bloed zou een bloem, de hyacint, zijn gegroeid. De hyacint staat voor krachtmeting, macht en vrede.


Soorten en maten hyacinten

Er zijn verschillende soorten en maten hyacinten; er bestaan zo’n 25 soorten. Die soorten delen we in naar kleur. Er zijn witte gele oranje paarse blauwe en oranje rassen. Sommige bloemstelen worden erg lang; wel 30 cm. Je hebt snijhyacinten en pothyacinten. Een hyacintbol kun je in een pot met aarde, maar ook alleen op water zetten. Dat laatste is weer eens wat anders!

Bij de pothyacint kun je zo’n 12 tot 16 dagen van de bloei genieten. Om tot die bloei te komen is het belangrijk dat je de potkluit niet laat uitdrogen en de temperatuur tussen de 16 en 18 graden houdt. Voorkom dat de stelen door de zware bloem omvallen en ondersteun die met een klein stokje. Een snijhyacint is zo’n zeven dagen houdtbaar. Snijd je de bol zelf van de hyacint? Laat dan de bolbodem aan de steel zitten. Dit is belangrijk in verband met stevigheid en wateropname.


De verzorging van hyacinten

Maak de steel goed schoon voordat je de hyacint in de vaas zet. Kies je ervoor om de hyacint met andere bloemsoorten te mengen, dan moet je het vaaswater elke twee dagen verschonen. Een mooie, bijzondere combi van lentebloemen: hyacinten met narcissen. Gewoonlijk heeft de narcis door zijn slijm een negatieve invloed op andere bloemsoorten. De hyacint trekt zich hiervan echter niets aan.

WEBSHOP

U kunt bij ons ook online bloemen bestellen en eenvoudig betalen met iDeal. Hieronder staan een aantal voorbeelden. Bekijk onze webshop voor meer mogelijkheden.

NAAR DE WEBSHOP

bloemen en boeketten nijmegen

boeket vanaf €19,95

BESTEL
bloemen en boeketten nijmegen

boeket vanaf €24,95

BESTEL
droogbloemen en boeketten nijmegen

boeket vanaf €24,95

BESTEL
bloemen en boeketten nijmegen

Boeket vanaf €49,95

BESTEL

CONTACTGEGEVENS

Bloemsierkunst Krayenhoff
Krayenhofflaan 32
6541 PT Nijmegen

T: 024 3775305
E: info@krayenhoff.nl

webshop:
www.bloemenbezorgennijmegen.nl

OPENINGSTIJDEN:

Maandag:
Dinsdag t/m vrijdag:
Zaterdag:
9.00 u tot 18.00 u
8.30 u tot 18.00 u
8.30 u tot 17.00 u

OPENINGSTIJDEN:

Maandag:
9.00 u tot 18.00 u

Dinsdag t/m vrijdag:
8.30 u tot 18.00 u

Zaterdag:
8.30 u tot 17.00 u