Bloemen betekenissen > Hortensia

HORTENSIA

Wij Nederlanders houden van de Hortensia. We kennen de bloem vooral vanuit de tuin, maar de prachtige volumineuze Hortensia is er ook als snijbloem. De Hortensia is een flink gedeelte van het jaar verkrijgbaar en wordt uiteraard verwerkt in boeketten die je snel en gemakkelijk bestelt in deze online bloemenwinkel.


Heel veel Hortensia

De bloem is in veel kleuren verkrijgbaar: van wit tot roze, rood, blauw en paars. Sommige Hortensia's zijn zelfs meerkleurig! Ook is de bloem er in meerdere vormen. De bekendste is de bolvormige, maar er is ook Hortensia in een puntvorm, zoals de sering. Verder zijn er doorbloeiende types en randbloeiers. De laatste wordt Tellertype genoemd.


Van oorsprong

De Hortensia, ook wel Hydrangea, komt uit Azië en komt eveneens voor in het Zuid-Amerika. De naam is afgeleid van het Griekse ‘hydro’ en ‘angeion’. Hydro betekent water en angeion betekent vat of kruik. Dit refereert aan de bolle vorm van de bloem. Een botanicus genaamd Sir Joseph Banks zorgde ervoor dat Hortensia in Europa kwam. Hij nam de plant eind 18e eeuw mee naar de Kew Gardens in Londen. Wist je dat onder andere Lodewijk de 14e ervoor heeft gezorgd dat Hortensia populair werd?


Hortensia drogen

Wil je de klassieke snijhortensia drogen? Zet de stelen in een vaas met een klein laagje water. Laat de Hortensia’s doorkleuren (door het seizoen heen verandert de bloemkleur: er ontstaat een groene of roze tint in combinatie met de kleur die de bloem van origine heeft). Zijn de bloemen doorgekleurd, dan kun je ze zonder water neerzetten.


Verzorging van de hortensia

Krijg je een boeket van Hortensia’s? Volg de gangbare verzorgings tips. Er is eventueel ook speciale Hortensia snijbloemenvoeding verkrijgbaar.

WEBSHOP

U kunt bij ons ook online bloemen bestellen en eenvoudig betalen met iDeal. Hieronder staan een aantal voorbeelden. Bekijk onze webshop voor meer mogelijkheden.

NAAR DE WEBSHOP

bloemen en boeketten nijmegen

boeket vanaf €19,95

BESTEL
bloemen en boeketten nijmegen

boeket vanaf €24,95

BESTEL
droogbloemen en boeketten nijmegen

boeket vanaf €24,95

BESTEL
bloemen en boeketten nijmegen

Boeket vanaf €49,95

BESTEL

CONTACTGEGEVENS

Bloemsierkunst Krayenhoff
Krayenhofflaan 32
6541 PT Nijmegen

T: 024 3775305
E: info@krayenhoff.nl

webshop:
www.bloemenbezorgennijmegen.nl

OPENINGSTIJDEN:

Maandag:
Dinsdag t/m vrijdag:
Zaterdag:
9.00 u tot 18.00 u
8.30 u tot 18.00 u
8.30 u tot 17.00 u

OPENINGSTIJDEN:

Maandag:
9.00 u tot 18.00 u

Dinsdag t/m vrijdag:
8.30 u tot 18.00 u

Zaterdag:
8.30 u tot 17.00 u