Bloemen betekenissen > Freesia

FREESIA

De bloem freesia wordt ook wel Kaaps lelietje der dalen genoemd. Die naam verwijst naar de plaats waar de bloem werd ontdekt (zie verder in deze tekst). De meeste mensen zullen deze bloem echter gewoon kennen onder de naam freesia. Die naam is afkomstig van de Duitse arts Freese. Hij was een vriend van de ontdekker van de freesia, de heer Echlon. Deze meneer Echlon ontdekte de freesia in de Kaapkolonie in Zuid-Afrika. Tegenwoordig worden in Nederland enkelbloemige en dubbelbloemige freesia’s verkocht.


Betekenissen freesia

De betekenissen die aan de freesia worden gegeven, zijn vertrouwen en onschuld. Het maakt dan niet uit om welke kleur freesia het gaat, al wordt wel gezegd dat een gele freesia betekent ‘Ik wil mijn vreugde met je delen’. De zacht geurende freesia wordt wel gegeven bij het zevende huwelijksjaar. In het zevende jaar van een huwelijk zou onrust optreden en de freesia moet de echtgenoten herinneren aan onschuld en dus eerbaarheid van de liefde. Als je de freesia aan je echtgenoot/echtgenote geeft, herinner je die persoon aan jullie pure liefde. Daarop kunnen jullie dan weer jaren teren.


Verzorging freesia

Wat de beste verzorging van de freesia is? Het is heel belangrijk dat de bloemen zich vol kunnen zuigen met schoon water. Voordat je ze in een schone vaas met schoon water zet, is het raadzaam de stelen zo’n 3 cm af te snijden. Wat betreft de locatie van je vaas met freesia’s: niet bij rijpend fruit of in een rookruimte neerzetten. Alle bloemen zijn gevoelig voor het ethyleengas dat daar vanaf komt, maar freesia’s zijn er overgevoelig voor.


WEBSHOP

U kunt bij ons ook online bloemen bestellen en eenvoudig betalen met iDeal. Hieronder staan een aantal voorbeelden. Bekijk onze webshop voor meer mogelijkheden.

NAAR DE WEBSHOP

bloemen en boeketten nijmegen

boeket vanaf €19,95

BESTEL
bloemen en boeketten nijmegen

boeket vanaf €24,95

BESTEL
droogbloemen en boeketten nijmegen

boeket vanaf €24,95

BESTEL
bloemen en boeketten nijmegen

Boeket vanaf €49,95

BESTEL

CONTACTGEGEVENS

Bloemsierkunst Krayenhoff
Krayenhofflaan 32
6541 PT Nijmegen

T: 024 3775305
E: info@krayenhoff.nl

webshop:
www.bloemenbezorgennijmegen.nl

OPENINGSTIJDEN:

Maandag:
Dinsdag t/m vrijdag:
Zaterdag:
9.00 u tot 18.00 u
8.30 u tot 18.00 u
8.30 u tot 17.00 u

OPENINGSTIJDEN:

Maandag:
9.00 u tot 18.00 u

Dinsdag t/m vrijdag:
8.30 u tot 18.00 u

Zaterdag:
8.30 u tot 17.00 u